Kesofralla

Serverar: 20-22 portioner

Gott till soppa och frukost!

Ingredienser

  • 2 bitar Jäst
  • 3 tsk Strösocker
  • 3 tsk Salt
  • 100 g Margarin
  • 250 g Keso
  • 5 dl Mjölk
  • 16 dl Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader) Smula ner jästen i en bunke, häll i degvätskan och rör. Blanda ner keson och vetemjölet. Arbeta tills degen blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Dela degen i 20-22 bitar och forma till runda frallor. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Starta ugnen och ställ in den på 200 grader.
    3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben