Britts kesofrallor

Serverar: 20 portioner

Så härligt sega och goda.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 250 g keso
  • ca 14 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till lämplig grad beroende på vilken jäst ni använder. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med salt och socker. Häll i keso och sedan mjölet, jobba ihop degen tills den är kladdfri. Den får dock inte bli för hård.
    2. Jäs i bunke med handduk över i 40 minuter. Trilla frallor och jäs igen på plåt i 40 minuter. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter.
    3. Det blir ca 15-30 frallor, beroende på hur stora/små ni gör dom. Serveras med fördel tillsammans med en smakrik ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben