Scones med jordgubbar och mascarpone

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Receptet är en brittisk variant där sconesen stansas ut med ett runt mått och där ägget och det kalla smöret i degen gör att de blir lite sprödare och luftigare än de scones som vi är vana vid i Sverige.

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 1 st ägg
  • ½ dl mjölk, fil eller yoghurt
  • Fylllning
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 st jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta in i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa. Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg.
    2. Du kan även köra ihop degen snabbt i en matberedare eller hushållsassistent.
    3. Kavla ut degen ganska tjockt (1-2 cm) och ta ut små rundlar, drygt 5 cm i diameter, med ett kakmått eller glas. Lägg sconesen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna lite.
    4. Dela sconesen på mitten. Bred på en rejäl klick mascarpone, fyll med skivade jordgubbar och toppa med locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben