Jordgubbar med Lime och mascarpone

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkel men ändå så väldigt god- Jordgubbarna och Limen en bra smak kombination mellan syrligt och sött Kan verkligen rekommendera denna goda men enkla efterrätt, till både vardags och fest.

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 1 lime
  • 1/5 dl strösocker
  • 200 g mascarponeost
  • 1/5 dl florsocker
  • 1/5 dl vatten
  • 100 g digestive kex
  • 50 g smält smör
  • 2 kex till toppningen
  • Instruktioner

    Rensa och skiva jordgubbarna. Riv skalet på limen. Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Vispa mascarponen med florsocker och vatten. Mal eller hacka digestive kexen grovt, blanda ihop med det smälta smöret tryck ut i små paj/glas formar. Ställ formarna i kylen. under tiden du gör fyllningen. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fialotta88 3 april 2014

    Ska det vara en femtedels deciliter i receptet på socker o vatten, dvs 1/5?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben