Britts krosslimpa

Serverar: 2 portioner

En mustig och god limpa med bra tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 1 dl rågkross
  • 5 dl vatten
  • 250 g kesella
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Ugn: 200°
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°. Koka upp rågkross och 2 dl vatten. Häll i resten av vattnet (kallt) så att blandningen blir fingervarm. Smula i jästen och rör ut den. Tillsätt kesella, salt, sirap, grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och jäs ca 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen väl. Dela den i 2 delar och forma avlånga limpor. Lägg dem i smorda formar eller på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 45 minuter. Grädda nederst i ugnen i ca 40 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skorpis 25 februari 2009

    Detta va ett supergott bröd, även gott att rosta!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben