Sausage Rolls - brittiska korvpajer
I hela det brittiska öriket har två snabbmatsrätter satt sin prägel. Fish'n Chips är om man är riktigt hungrig, men till en öl när man är lite småsugen finns Sausage Rolls, en inbakad lite korv utan skinn med smak av salvia och muskot. Det låter märkligt, men smakar ljuvligt. Barnen älskade det...
Detta recept är en "copycat". Jag köpte med mig sausage rolls i vakumpack från London och har sedan försökt efterlikna smaken.
Ingredienser
Deg
8 dl vetemjöl
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk salt
50 g jäst för osötade degar
1 ägg (uppvispat med 3 msk mjölk, för pensling)
Korvsmeten
800 g Fläskfärs
1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 st stor knippe färsk salvia, finhackad
2 msk finmald muskotnöt
1 tsk salt
5 msk grahamsmjöl
1 krm vitpeppar
1 msk sirap
1 ägg
1 dl vatten
Instruktioner
- Sätt degen. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och smula i jästen. Häll i matberedaren och tillsätt mjöl, salt och ägg. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i matberedaren.
- Blanda lök, ägg och grahamsmjöl med maskin eller för hand. låt stå och svälla ihop i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna till korvsmeten. Ta en liten klutt och tillaga någon minut i mikron. Smaka av och krydda på mer efter smak.
- Forma strängar av korvsmet på tallrik och kör på medeleffekt i mikron till den känns fast och fin. Lägg och svalna på ett uppläggningsfat. Gör så med all korvsmet.
- När all korvsmet är färdig i mikron är det dags att baka ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut, skär remsor i samma bredd som korvsmetsbitarna. Rulla in 1 1/2 varv. Skär i lagom långa bitar (ca 7-8 cm) och lägg på plåt.
- Pensla med ägg blandat med mjölk. Grädda i 7-10 minuter i 220 grader varm ugn.
Liknande recept
Kommentarer (0)