Kalljäst majkrans

Snabb och mycket enkel. Tack Britt!

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 25 g jäst
  • 1 dl kall gräddmjölk
  • 1,5 msk socker
  • 1 st äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 1 msk socker
  • 1 st äggula
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • Pensling
  • Äggula
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad saft av apelsin
  • 0,5 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop degen och jäs 10 min.
    2. Kavla ut till en rektangulär kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop från båda håll så det blir en skåra i mitten. Smöra en kransform och lägg i degen med skåran upp. Jäs ett par timmar på varm plats.
    3. Pensla med äggula.
    4. 175 grader 20-30 min
    5. Glasera kransen.Strö över mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben