Kalljästa frallor

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Enkla frallor som bakas ihop kvällen innan för långsam jäsning i kylskåp. Ger nygräddade morgonfrallor på bara 20 minuter.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 st äggvita
  • Solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg. Dela degen i 12 delar och rulla ihop till fina bollar. Jäs brödet i rumstemperatur i 15 minuter. Ställ sedan in brödet i kylen över natt, 8-12 timmar.
    2. Ta ut brödet, låt vila 10 minuter Pensla brödet med äggvita och strö på solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen 180 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben