Enkla frallor som bakas ihop kvällen innan för långsam jäsning i kylskåp. Ger nygräddade morgonfrallor på bara 20 minuter.
Ingredienser
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk socker
10 dl vetemjöl
1 st äggvita
Solroskärnor
Instruktioner
Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan.
Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg.
Dela degen i 12 delar och rulla ihop till fina bollar.
Jäs brödet i rumstemperatur i 15 minuter.
Ställ sedan in brödet i kylen över natt, 8-12 timmar.
Ta ut brödet, låt vila 10 minuter
Pensla brödet med äggvita och strö på solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen 180 grader i 20 minuter.