Kesopannkaka

Serverar: 4 portioner

Lite nyttigare, lite godare...

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2½ dl (250 g) keso
  • 2-3 msk skållad hackad sötmandel eller 2 tsk kardemummakärnor (kan uteslutas)
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Vispa sönder äggen, tillsätt knappt hälften av mjölken, mjölet och sockret.
    2. Vispa smeten slät.
    3. Blanda i resten av mjölken och tillsätt keson.
    4. Smaksätt ev. med mandel eller kardemumma.
    5. Lägg matfettet i en rund ugnssäker form (ca 26 cm i diameter) eller i en liten långpanna 20 x 30 cm.
    6. Ställ in formen eller pannan mitt i ugnen och låt matfettet smälta.
    7. Häll sedan i smeten.
    8. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter eller tills smeten stelnat helt och fått gulbrun färg.
    9. Låt pannkakan svalna något innan den serveras.
    10. Servera med bär, skivade frukter, sylt eller saftsås till (vispad grädde, glass...).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 22 augusti 2009

    Supergod. Något kladdig, nygräddad, men när den fick svalna ner lite så blev den perfekt. Använde inget socker i smeten eftersom jag serverade söt sylt till. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Sork 19 september 2014

    Väldigt gott! Jag hade äppelbitar i smeten vid andra tillagningen. Kommer absolut att laga den fler gånger! Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben