Kesoplättar

Serverar: 3 portioner

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. De är fantastiskt goda - oavsett allergi eller inte. Här serveras kesopannkakorna med söta tillbehör som bär och yoghurt eller vispad grädde. Men det är även gott med något salt som ett par skivor stekt bacon eller hemlagad räkröra. Testa gärna en vegetarisk variant: tärna en mogen avokado för 2 personer, dela en näve körsbärstomater och blanda med några matskedar majonnäs och toppa med finhackade färska örtkryddor.

Ingredienser

  • 4-5 ägg
  • 250 g keso
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • Servering
  • 2-3 dl blåbär, hallon eller jordgubbar
  • Fet yoghurt eller vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål och låt svälla i 5 minuter eller mer.
    2. Värm smör eller kokosolja i en stekpanna, gärna i ett plättjärn eftersom det blir lättare att hålla ihop smeten. Stek plättarna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. Vänd försiktigt mellan varven.
    3. Servera plättarna med bär och en klick fet yoghurt eller vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben