Albinas kesoplättar

Serverar: 4 portioner

Goda plättar, smaken påminner om ostkaka men denna rätt kan ätas som plättar.

Ingredienser

  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk vaniljsocker (om du vill)
  • Salt efter smak
  • Socker efter smak
  • 3-4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna, smeten ska vara ganska fast så man kan ta med sked och klicka ut i stekpannan och platta ut den lite granna, den ska vara tjockare än en vanlig plätta. Man ska steka i en medelvarm stekpanna, ungefär som när man steker vanliga plättar. Stek på rapsolja eller helst smör, vänd plättarna 2-3 ggr så dom blir fint ljusbruna och genomstekta.
    2. Dessa ska ätas med nån god hemlagad sylt till, mumsigt gott är det.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5
    1

    Kommentarer (1)

    Bappi 2 september 2015

    Full pott med poäng! Skulle vilja kalla detta små burgare istället och mycket goda kesoburgare. Testade med allt sött i denna gång och så gott. Detta måste alla älska liten som stor :-) De som stör sig på det söta låter det vara. Mättande gott! Tack för ett mycket bra recept och bästa receptet dessutom/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben