Kesoplättar

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Både smeten och de färdiga plättarna kan förvaras i kylskåp ett par dagar, så man kan göra en stor sats. De fungerar som frukost, förrätt och dessert.

Ingredienser

  • 500 gram keso
  • 4 ägg
  • knappt 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • salt
  • smör/olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Allt körs i matberedaren till en fin smet.
    2. Klicka ut smeten med en matsked direkt i varm stekpanna.
    3. Stek på medelvarm platta. Man måste steka plättarna ganska länge innan de vänds. Lossa kanterna på plätten runt om innan den vänds så går de inte sönder.
    4. Kommentar: Den första omgången blev frasig och fin i kanterna. När smeten svällt till kvällen blev plättarna "fylligare" och något högre. Mycket gott på båda sätten.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben