Kirstens hönökakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Avnjöts många gånger på 80-talet, när kompisgänget samlades i Kirstens kök...

Ingredienser

  • 2 kg vetemjöl
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 l mjölk
  • 250 g margarin
  • 100 g jäst
  • 1/2 msk salt
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till en deg, jäs degen ca 40 minuter.
    2. Gör 12 st bollar av degen. kavla ut till runda kakor och nagga.
    3. Baka i 275 grader, ha koll på ugnen hela tiden det tar varje hönökaka ca 5-7 minuter att bli färdiggräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben