Kiwiglass

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Mycket godare än köpt glass!

Ingredienser

  • 2 st mogna kiwi
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala och mosa kiwisarna och rör samman med äggulan, florsockret och citron.
    2. Vispa äggvitan till hårt skum i en bunke.
    3. Vispa grädden i en annan bunke.
    4. Rör försiktigt ner grädden och äggvitan i kiwimoset.
    5. Häll upp i en lämplig form och frys minst 4 timmar. Rör om i glassen ca en gång i halvtimmen tills glassen stelnat.
    6. Låt gärna glassen stå i kylen ca 30 min innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben