Lyxig modifierad variant av mammas klassiska kladdkaka !Passar alla tillfällen - vardag som fest, tisdagsfikat eller födelsedagsdessert.
Ingredienser
2 stora eller 3 små ägg
3 dl socker
125 g margarin
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hackade hasselnötter
1/1 dl hackade mandlar
Instruktioner
- Ugn 200 C - 25 min
- Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Hacka hasselnötter och mandlar.
- Vispa äggen och sockret vitt och pösigt.
Smält under tiden margarinet, blanda sedan samman med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ned i äggsmeten och blanda snabbt men väl.
- Häll upp smeten i formen, toppa med de hackade hasselnötterna och mandeln och så in i ugnen!
- Servera gärna med vispad grädde och/eller en fruktsallad som en smarrig dessert.
Liknande recept
Kommentarer (0)