Kladdkaka från paradiset

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar

Kladdkakornas kladdkaka. Smälter i munnen! Behöver ej ugn.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g chocolate chip cookies ( ej chokladsmak på själva kakan)
  • 75 g smör
  • Tryffel
  • 125 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g mörk choklad av fin kvalitet
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • Instruktioner

    Klä botten av en form med löstagbar kant, c:a 22 cm i diameter, med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret till bottnen och blanda ned kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite. Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffe och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst fyra timmar. Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Dekorera den gärna med cacaopulver före servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Amika 27 januari 2008

    Jättegod blandning mellan kladdkaka och tryffel cheesecake på något sätt. Väldigt stark smak på tryffeln, vi mjukade upp den med lite vispad grädde. Sen gjorde jag bara en halv sats med tryffel, men hel sats av botten. Mycket uppskattad av mina gäster! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben