Kladdkaka med choklad- och ingefärskola

Serverar: 10 portioner

Gott och oväntat med ingefära i kolasåsen.

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 1½ dl kakao
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 200 g vit och/eller ljus kvalitetschoklad
  • Choklad- och ingefärskola
  • 50 g glykossirap
  • 100 g ljust muscovadoråsocker
  • 1 msk kakao
  • 100 g vispgrädde
  • 30 g smör
  • 1 tsk mald ingefära
  • En nypa salt
  • Tillbehör
  • Vaniljglass eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker ljust och poröst. Blanda i kakao, salt och sirap samt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan äggen. Vänd ner mjölet. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
    3. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen 25-35 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
    4. Värm glykossirapen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lite av muscovadoråsockret i taget och blanda tills det mesta av sockret smält. Tillsätt kakaon. Häll försiktigt ner grädden, lite i taget under omrörning.
    5. Fortsätt röra om tills den fått en något seg konsistens och "bubblorna" tjocknar. Ta bort kolan från spisen och tillsätt smöret. Smaksätt med ingefära och salt efter tycke och smak.
    6. Bred kolan på kakan när den svalnat något. Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben