Kladdkaka med crème fraiche-glasyr

Serverar: 8-10 portioner

Kladdkaka med vit choklad. Strö granatäppelkärnor ovanpå crème fraiche-glasyren, ser både gott och läckert ut.

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 150 g smör el margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Crème fraiche-glasyr
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 granatäpple eller bär
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
    4. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
    5. Snitta skalet på granatäpplet. Bryt försiktigt upp det och plocka ur kärnorna. Undvik det vita som är väldigt beskt. Strö kärnorna över kakan.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Anna-Malin 24 november 2010

    God kaka! Men jag måste ändå tillstå att jag tycker kladdkaka på vanlig, brun choklad är snäppet godare...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben