Kladdkaka med crème fraiche-glasyr
Kladdkaka med vit choklad. Strö granatäppelkärnor ovanpå crème fraiche-glasyren, ser både gott och läckert ut.
Ingredienser
150 g vit blockchoklad
150 g smör el margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
Crème fraiche-glasyr
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 granatäpple eller bär
Instruktioner
- Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
- Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
- Snitta skalet på granatäpplet. Bryt försiktigt upp det och plocka ur kärnorna. Undvik det vita som är väldigt beskt. Strö kärnorna över kakan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
God kaka! Men jag måste ändå tillstå att jag tycker kladdkaka på vanlig, brun choklad är snäppet godare...