Kladdkaka med en touch av apelsin

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En helt fantastiskt god kladdkaka, dubbelt så godare en vanlig. Kombinationen av apelsin och choklad är helt fantastisk och med denna kladdkakan kan du imponera på vem som helst.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g apelsinchoklad (marabous 70% med apelsin)
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader smält chokladen över vattenbad och tillsätt rivet apelsinskal. Låt svalna. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt chokladen i äggsmeten och sedan vänd försiktigt ner mjölblandningen. Sist häll i smöret. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Jag brukar ta ut den när jag tänker att den skulle behöva 1 minut extra, då blir den perfekt.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben