Kladdkaka med getost och nötter

Kladdkaka med ny twist! Getost och nötter blir ljuvligt gott i denna kladdkaka. Serveras med päronmarmelad och en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g getost
  • 1 dl nötter, blandade och hackade
  • Servering
  • Päronmarmelad
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter eller två små formar, 15 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker samt äggen, ett i taget, i kastrullen. Tillsätt de övriga torra ingredienserna.
    3. Häll smeten i formen. Smula över getosten samt toppa med hackade nötter. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter, den ska vara kladdig i mitten.
    4. Servera den med en klick päronmarmelad och vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben