God, fin konsistens och trevligt med ”tuggiga” havregryn. Lätt att äta som munsbitar utan sked.
Ingredienser
300 g smör
5 dl socker (råsocker går bra)
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Smält smöret i en stor gryta. Rör ner
socker, havregryn och ägg. Sikta ner mjöl,
kakao och vaniljsocker och rör om.
Häll smeten i en långpanna klädd med
bakplåtspapper, grädda i 175 º.
Passa noga - den ska ha stelnat, men får inte bli torr, och skär i rutor när den svalnat.
gjorde en halv sats, blev lagom i en ugnsform och farfar blev övernöjd att få dessa som farsdagspresent. Snabbare än kladdkaka och lättare att servera.
Matlotta8 mars 2009
Enkel kaka att göra smakade mumsigt .Alla mina 3 barn uppskattade den mycket. Jag kommer att baka denna enkla kaka fler gånger
Herman885 april 2012
Mycket god, tror dock att jag gräddade lite för länge, hade velat ha den lite kladdigare :) men då vet jag till nästa gång!
gjorde en halv sats, blev lagom i en ugnsform och farfar blev övernöjd att få dessa som farsdagspresent. Snabbare än kladdkaka och lättare att servera.
Enkel kaka att göra smakade mumsigt .Alla mina 3 barn uppskattade den mycket. Jag kommer att baka denna enkla kaka fler gånger
Mycket god, tror dock att jag gräddade lite för länge, hade velat ha den lite kladdigare :) men då vet jag till nästa gång!