Kladdkaka med havregryn.

Serverar: 10-15 portioner

God, fin konsistens och trevligt med ”tuggiga” havregryn. Lätt att äta som munsbitar utan sked.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 5 dl socker (råsocker går bra)
  • 2 dl havregryn
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner socker, havregryn och ägg. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker och rör om. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda i 175 º. Passa noga - den ska ha stelnat, men får inte bli torr, och skär i rutor när den svalnat.
    2. Blir en långpanna full - skär i lämpligt rutor.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    muminmia 17 november 2008

    gjorde en halv sats, blev lagom i en ugnsform och farfar blev övernöjd att få dessa som farsdagspresent. Snabbare än kladdkaka och lättare att servera.

    Matlotta 8 mars 2009

    Enkel kaka att göra smakade mumsigt .Alla mina 3 barn uppskattade den mycket. Jag kommer att baka denna enkla kaka fler gånger

    Herman88 5 april 2012

    Mycket god, tror dock att jag gräddade lite för länge, hade velat ha den lite kladdigare :) men då vet jag till nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben