Kladdkaka med kola

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god variant på kladdkaka!

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,7 dl kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 16 st dumlekola delade på längden
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten (ca 22 cm).
    2. Rör ihop socker, ägg, sirap och det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker samt salt och sikta sedan ned det i äggblandningen, rör om försiktigt. Slå upp kaksmeten i formen och förgrädda i 175 graders ugn 10 minuter. Tag ut kakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter. Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Gnagett 3 maj 2008

    Så god denna kaka var. Kan verkligen rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben