Kladdkaka med mjölkchoklad och dajmkulor

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

En smarrig kaka till kaffe

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl dajmkulor
  • Toppning
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl dajmkulor
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt 100 g mjölkchoklad som får smälta med. Hacka resten av mjölkchokladen grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt chokladblandningen den hackade chokladen och vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda kladdkakan i 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna. Topping: Smält den mörka chokladen över vattenbad. Bred på chokladen, gärna så att det rinner ut över kanterna. Strö på dajmkulor. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben