Kladdkaka med nougat och kanderade nötter

Serverar: 8 portioner

Klassisk kladdkaka med lyxtopping!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 2 msk socker
  • 50 g hasselnötter
  • 200 g nougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl, kakao och salt i en skål. Rör i ägg och det smälta smöret. Klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
    3. Topping: Smält socker i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i nötterna och rör runt så att allt blandar sig. Häll upp på ett bakplåtspapper för att svalna. Hacka nötterna grovt.
    4. Riv nougaten grovt över kladdkakan. Toppa med nötterna.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben