Kladdkaka med nougattäcke

Tid: 40 minuter

Helt underbar:P

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
  • Kokos till formen
  • Cirka 100 g Odense nougat
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. 2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
    3. 3. Smält smöret i en kastrull.
    4. 4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
    5. 5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    6. 6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
    7. 7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
    8. 8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
    9. 9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (6)

    acinorevtudo 9 mars 2008

    Den här kladdkakan är så tokgod man kan inte sluta äta. Bäst i test.

    bettan68 11 mars 2008

    Har bakat denna tidigare. Finns ej godare kladdkaka! Har vunnit pris som Sveriges godaste!

    Farlini 12 april 2009

    Den bästa av alla!!! En självklar 5a!!! (fanns ju inte högre betyg)

    palmis96 26 maj 2009

    ser jätte fin ut

    pullan21 18 april 2010

    Supergod!

    Rolleri 2 april 2011

    Absolut den bästa kladdkakan!! Har lite längre i ugnen, gillar inte när mitten är smetig, skall vara seg. Smakar inte banan som de flesta kladdkakor! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben