Kladdkaka Med Pepparkaksdeg och Vit Choklad

Nått för den som älskar pepparkaka.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g vit choklad
  • Pepparkaksdeg (valfri mängd)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa.Häll smeten i en pajform eller i en rund form med löstagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket ;)
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.
    3. Kyl ner och förvara gärna i frysen ett dygn innan du skär upp den, den är väldigt kladdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben