Kladdkaka med vit choklad

Serverar: 1 portioner

Riktig god med creme fraiche glasyren

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • Glasyren
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklade och smöret. Tillsätt ägg och rör om till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
    2. Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred den över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben