Kladdkaka med vit choklad och blåbär

Kladdkaka kan säkert göras på oändligt många sätt och lika goda är dom allihop.

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Till formen
  • smör eller margarin
  • ströbröd
  • Creme fraiche-glasyr
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till garnering
  • blåbär
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet. Häll smeten i den smorda och ströade formen. Grädda kaka i 175 g ca 30 min. Låt kakan svalna.
    2. Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan. Strö över blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben