Kladdkaka med vit choklad och chokladmaräng

Detta kan inte gå fel ;-)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smält smör
  • 100 g vit choklad (Odense)
  • Chokladmaräng
  • 3 äggvitor
  • 2 1/4 dl socker
  • 1,5 tsk maizena majsstärkelse
  • 20 g mörk choklad, 70%
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
    2. Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv. Smält chokladen och vänd ner den med ett par tag med slickepotten. Rör inte för mycket eftersom marängen ska vara marmorerad, inte enfärgad.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Bred ut marängen på kladdkakan, forma gärna lite toppar av den. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter.
    4. Servera kladdkakan ljummen tillsammans med glass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben