Kladdkakemuffins med vit choklad

Otroligt goda muffins med en riktigt kladdig glasyr!

Ingredienser

  • Muffins
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smeten till muffinsen och klicka ut i formar. Grädda i ca 15 minuter i 160°.
    2. Koka sedan ihop fyllningen i några minuter tills den har tjocknat.
    3. Fördela ungefär 1 msk glasyr till varje muffin efter de har gräddats.
    4. Riv chokladen och strö över muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben