Kludda

Serverar: 4 portioner

Ungefär som kroppkakor fast en snabb variant. Mycket omtyckta. Smakar mittemellan kokta och stekta kroppkakor.

Ingredienser

  • 12 medelstora potatisar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 hg randigt fläsk
  • 1 lök
  • Instruktioner

    Skala och riv potatisen. Lägg ner i durkslag så att vätskan rinner av. Potatisen blandas med mjölet, salt samt 1 ägg. Skär fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med den hackade löken på en långpanna. Lägg på potatisblandningenovanpå det brynta fläsket och låt stå i ugnen 175° - 200° ca 1 timme och 15 minuter. Kludda serveras med skirat smör och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    lennali 30 januari 2008

    Vad enkelt det verkar, det här måste jag prova, hör av mig med kommentar och betyg senare.

    lillawe 19 oktober 2008

    låter enkelt och gott! Ska prova snart

    trudi1 23 oktober 2008

    Hela min familj gillade din kludda, jag har gjort den. flera gånger och har lagt till den bland mina favoritar Hälsningar trudi

    barnbarn 14 september 2009

    Mums vad gott.Smakar nästan som mina goda kroppkakor,men är ju enklare att göra.Jag kryddar fläsket och löken med kryddpeppar. klr femma från mej.

    Malan14 13 april 2016

    Mycket gott! Mer än godkänt av hela familjen.

    Pyret056 7 januari 2021

    Mycket gott och så lätt att göra ??

    Pyret056 7 januari 2021

    Mycket gott och så lätt att göra ??

    maria 22 oktober 2023

    Någon som testat att frysa in den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben