Chokladtoppar á la Mozart

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 15 minuter

Mozartkulor kräver sin tid, dessa chokladtoppar går snabbt att göra och smakar lika gott.

Ingredienser

  • 1 chokladkaka ca 100-200 gram
  • 1 liten mandelmassalimpa
  • 1 guldnougat
  • 1 dl russin
  • knäckformar eller ischokladformar
  • ätbara silverkulor
  • Instruktioner

    1. Smält chokladkakan i vattenbad. Under tiden ställer du upp ca 40 formar på ett fat. Bryt ner en "kludd" mindre än en 50-öring med mandelmassa i varje form. Likadant med nougaten och 3-4 russin i varje form. Häll över den smälta chokladen och garnera med en ätbar julgranskula. Ställ i kylen en timme.
    2. Fördelen är att du behöver inte rulla mandelmassan i fina kulor ner med godsakerna i formen och häll över chokladen. Det har ingen betydelse hur mycket choklad du smälter den ska bara täcka innehållet. Till höger på bilden har jag visat hur formen ser ut innan chokladen hälls på. Njut till kaffet och glöggen.
    3. De ätbara julgranskulorna finns i kryddhyllan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben