Knäckäpplen

Serverar: 4 portioner

Mycket enkel och god efterrätt som gillas av alla åldrar! Även gott till en kopp kaffe!

Ingredienser

  • 4-6 äpplen
  • 1 dl nötkärnor
  • 50 g margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och skär dem i klyftor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka nötkärnorna. Smält fettet i en liten kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och nötter. Låt alltsammans sjuda några minuter. Fördela smeten över äppelklyftorna och sätt in formen i ugnen, 225 grader tills ytan har fått vacker färg och äpplena känns mjuka.
    2. Servera efterrätten något avsvalnad med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben