Knäckig äpplepaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna paj har haft rykande åtgång varje gång jag gjort den..

Ingredienser

  • 3-4 st äpplen, beroende på storlek
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 tsk kanel (eller efter smak)
  • ca 50-100 gr smält smör, eller ringla över mildas flytande smör
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på ca 225 grader.
    2. Skala och klyfta äpplena, lägg den i en smörad ungsäker form. Strö över kanelen (om det önskas).
    3. Häll 2 dl socker, 2 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1 ägg i en bunke, rör om tills det har blivit smuligt. Häll detta över äpplena och ringla sedan smöret över pajen.
    4. Gräddas mitt i ugnen i ca 25 min..
    5. Låt svalna lite och serveras med vaniljsås !

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (2)

    aclaus 24 september 2011

    Riktig smarrig, men gränsfall till att vara för söt. Jag skar tunna smörskivor och la ovanpå, istället för att smälta smöret, vilket fungerade utmärkt.

    solveig-milskog 22 september 2012

    Jag har även gjort den här pajen med rabarber och det är supergott. Då har jag strött över extra socker. Även med röda vinbär är mycket mycket gott. Söt men god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben