Knäckig citrus med apelsinyughurt

Serverar: 6 portioner

En smarrig och lättgjord efterrätt.

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 3 clementiner
  • 1 paket frysta hallon (250 g)
  • Kolasås
  • 50 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån (25 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala frukten med kniv och skär i klyftor och skivor. Lägg citrusfrukter och hallon i en ugnssäker form.
    3. Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Låt kolasåsen koka ihop en kort stund. Ringla såsen över frukten. Strö över mandelspån. Gratinera i övre delen av ugnen, c:a 10 min. tills spånen fått lite färg.
    4. Servera med apelsinyoghurt.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben