Knäckig kokostosca med aprikoser

Serverar: 30 portioner

De här läckerbitarna är mina absoluta favoriter! Det söta och det friska tillsammans med det knäckiga gör den här lilla kakan oemotståndlig!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smör, smält och avsvalnat
  • 3 msk kokos, till långpannan
  • Fyllning
  • 250 g konserverade aprikoshalvor
  • Kokosglasyr
  • 4 msk smör, smält
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl ljus sirap
  • 200 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper, pudra lite kokos i botten. Skär aprikoserna i små bitar till fyllningen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut hälften av smeten i långpannan, fördela aprikoserna jämnt över hela ytan och bred över resterande smet. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt den sakta sjuda i 10 minuter. Ta ut kakan, bred på kokosglasyren och grädda ytterligare ca 10 minuter. Skär kakan i så stora rutor som du önskar innan den kallnat. Kakan går utmärkt att frysa.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben