Knäckig krusbärskaka

Serverar: 12-14 portioner

De syrliga krusbären blir en fin kombination med det knäckiga toscatäcket.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl krusbär
  • 1-2 msk socker
  • Tosca
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och sikta ner mjölet som blandats med vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Blanda krusbären med 1-2 msk socker och fördela dem över kaksmeten och tryck ner bären i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
    4. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda tills smeten börjar tjockna. Blanda i mandelspånen.
    5. Ta ut kakan ur ugnen. Fördela försiktigt blandningen över kakan. Lättast kan vara att klicka ut den med en tesked. Grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 15 minuter.
    6. Servera kakan ljummen med vaniljsås eller kall som den är.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben