Knäckig och seg blåbärspaj

Godaste pajen!

Ingredienser

  • 200-250 gram blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • Pajsmet
  • 150 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan i kastrullen, blanda runt och häll smeten över bären.
    2. Grädda sedan i ca 30-40 minuter, tills pajen fått en fin färg.
    3. Servera med exempelvis vaniljvisp!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben