Knäckiga florentiner

Serverar: 40 portioner

Spröda som mandelflarn.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g mandelspån, grovhackade
  • ½ dl russin
  • 5 cocktailbär, hackade
  • 1 msk vispgrädde
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Häll i sockret. Låt det koka i 1 minut. Ta av det från värmen.
    2. Rör ner resten av ingredienserna. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
    3. Grädda i 8-10 minuter i 175 gradig ugn. Låt dem kallna och stelna på plåten.
    4. Smält chokladen över vattenbad. Ringla det över kakorna och låt det stelna.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben