Knäckiga florentiner
Serverar:
40 portioner
Spröda som mandelflarn.
Ingredienser
100 g smör
1½ dl strösocker
150 g mandelspån, grovhackade
½ dl russin
5 cocktailbär, hackade
1 msk vispgrädde
Garnering
100 g mörk choklad
Instruktioner
Smält smöret. Häll i sockret. Låt det koka i 1 minut. Ta av det från värmen.
Rör ner resten av ingredienserna. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i 8-10 minuter i 175 gradig ugn. Låt dem kallna och stelna på plåten.
Smält chokladen över vattenbad. Ringla det över kakorna och låt det stelna.
Liknande recept
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Knäckiga kryddkakor
4
45
2
Knäckiga havrerutor
4.5
16-20
17
Knäckig vinbärspaj med valnötter
5
12
1
Kickis knäckiga rabarberpaj
4.6
30 min
6
66
Knäck
4.4
20 min
10
Knäckiga muffins
4
20 min
10
1
Syrrans knäckiga äpplekaka
4.8
6-7
10
Knäck
4.4
100
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!