Knäckiga mandelpepparkakor

Serverar: 160-180 portioner

Knapriga och knäckiga laktosfria pepparkakor. Ett tips är att röra ihop ½ dl rårörda lingon och 2 dl laktosfri mat & bakkvarg och toppa de goda pepparkakorna med.

Ingredienser

  • 200 g laktosfritt smör
  • 3 dl farinsocker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 6½-7½ dl vetemjöl
  • 125 g hackad sötmandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk mald kanel
  • ½ msk mald nejlika
  • ½ msk mald ingefära
  • ½ msk mald kardemumma
  • ½ msk mald pomeransskal
  • Instruktioner

    1. Smält smöret med socker och sirap i en kastrull. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Häll på den varma smörblandningen och knåda ihop till en lös deg. Forma till två rullar ca 25 cm långa, rulla in varje rulle i plastfolie och lägg i kylen över natten.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Låt degen mjukna ca ½ timme i rumstemperatur. Skär den sedan i tunna skivor med vass kniv. Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Låt svalna på plåten och förvara dem i en burk med tätslutande lock.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben