Knäckiga mandelpepparkakor
Serverar: 160-180 portioner
Knapriga och knäckiga laktosfria pepparkakor.
Ett tips är att röra ihop ½ dl rårörda lingon och 2 dl laktosfri mat & bakkvarg och toppa de goda pepparkakorna med.
Ingredienser
200 g laktosfritt smör
3 dl farinsocker
1½ dl ljus sirap
6½-7½ dl vetemjöl
125 g hackad sötmandel
2 tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
½ msk mald nejlika
½ msk mald ingefära
½ msk mald kardemumma
½ msk mald pomeransskal
Instruktioner
- Smält smöret med socker och sirap i en kastrull. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Häll på den varma smörblandningen och knåda ihop till en lös deg. Forma till två rullar ca 25 cm långa, rulla in varje rulle i plastfolie och lägg i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt degen mjukna ca ½ timme i rumstemperatur. Skär den sedan i tunna skivor med vass kniv. Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna.
Låt svalna på plåten och förvara dem i en burk med tätslutande lock.
Liknande recept
Kommentarer (0)