Att baka i långpanna är alltid praktiskt. De här småkakorna med havre, solroskärnor och mörk choklad är härligt knapriga och påminner lite om knäck.
Glutenfritt.
Ingredienser
175 g smör
6 dl havregryn, Semper ren havre
2 dl solroskärnor
½ dl mandelmjöl
1½ dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
½ dl ljus sirap
Pensla med
175 g mörk choklad
Rostade solroskärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna. Bred ut massan i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper och platta till. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla botten med chokladen medan den fortfarande är varm. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor och låt kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)