Knäckiga rutor

Serverar: 35 portioner

Att baka i långpanna är alltid praktiskt. De här småkakorna med havre, solroskärnor och mörk choklad är härligt knapriga och påminner lite om knäck. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 6 dl havregryn, Semper ren havre
  • 2 dl solroskärnor
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1½ dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • ½ dl ljus sirap
  • Pensla med
  • 175 g mörk choklad
  • Rostade solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna. Bred ut massan i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper och platta till. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
    3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla botten med chokladen medan den fortfarande är varm. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor och låt kallna.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben