Knäckiga rutor med banantosca

Serverar: 24 portioner

Jätteläckra kakor som helst ska förvaras i en burk med tätt lock, så länge det finns några kakor kvar.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Tosca
  • 200 g nötter, gärna olika sorter
  • 100 g torkade bananskivor (naturgodis)
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Mät i en matberedare upp mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg. Kör på högsta hastighet tills det bildas en degboll. Låt den vila kallt 30 minuter.
    3. Kavla ut degen till ca 30 gånger 40 cm och lägg den i en långpanna. Tryck gärna upp degen lite i kanterna och nagga den med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.
    4. Tosca: Grovhacka nötter och banan. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över hela kakan.
    5. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg. 15-20 minuter. Låt kakn svalna. Skär den i rutor med vass kniv.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben