Körsbärscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Klassisk cheesecake men med en botten av mandelskorpor och en spegelblank körsbärsgeléglasyr. Denna cheesecake är försvinnande god! Det går även bra att göra bottnen med digestivekex.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 250 g mandelskorpor
  • Fyllning
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Ca 50 g körsbär, finhackade
  • Körsbärsgeléglasyr
  • 1½ gelatinblad
  • 1½ dl körsbärssås (finns färdig att köpa)
  • Garnering
  • Körsbär
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Kör skorporna till smulor i en matberedare med metallkniv. Häll det smälta smöret över smulorna och kör ihop till en massa. Tryck ut smulorna i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 5-6 minuter. Låt den svalna.
    2. Fyllning: Vispa ihop färskost och socker. Vispa upp äggen. Rör ner ägg, vaniljsocker, grädde och maizena i färskostblandningen. Rör till en slät smet. Vänd ner de finhackade körsbären och häll fyllningen i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
    3. Geléglasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp körsbärssåsen och tillsätt gelatinbladen. Rör om tills gelatinet har smält och låt det svalna.
    4. Toppa kakan med den avsvalnade såsen och garnera med körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben