Serverar: 10-12 portioner
Klassisk cheesecake men med en botten av mandelskorpor och en spegelblank körsbärsgeléglasyr. Denna cheesecake är försvinnande god!
Det går även bra att göra bottnen med digestivekex.
Ingredienser
Botten
75 g smör
250 g mandelskorpor
Fyllning
400 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
Ca 50 g körsbär, finhackade
Körsbärsgeléglasyr
1½ gelatinblad
1½ dl körsbärssås (finns färdig att köpa)
Garnering
Körsbär
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Kör skorporna till smulor i en matberedare med metallkniv. Häll det smälta smöret över smulorna och kör ihop till en massa. Tryck ut smulorna i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 5-6 minuter. Låt den svalna.
- Fyllning:
Vispa ihop färskost och socker. Vispa upp äggen. Rör ner ägg, vaniljsocker, grädde och maizena i färskostblandningen. Rör till en slät smet. Vänd ner de finhackade körsbären och häll fyllningen i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
- Geléglasyr:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp körsbärssåsen och tillsätt gelatinbladen. Rör om tills gelatinet har smält och låt det svalna.
- Toppa kakan med den avsvalnade såsen och garnera med körsbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)