Körsbärscheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Buffé nr 11 2008, sid 10

Ingredienser

  • 175 g digestivekex (ca 12 stycken)
  • 100 g mjukt smör
  • 400 g färskost Philadelphia el liknande
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 burkar körsbärsmarmelad (à 284 g)
  • Instruktioner

    1. Kör kexen i matberedare tills de är smuliga. Lägg i smöret och kör tills det blandats.
    2. Pressa ut blandningen i en springform (form med löstagbar kant), 24 cm i diameter, pressa upp lite på sidorna så att det blir en kant.
    3. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och citronjuice slätt. Lättvispa grädden och vänd ner den i ostsmeten. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa.
    4. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten. Ta ut kakan ur formen och bre på körsbärsmarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisawik 10 juli 2011

    Jättegott, grädde gör den här cheescaken fluffigare i konsistensen och mildare i smaken. Uppskattades av mina gäster, många frågade hur jag gjort för att få den sådan. Jag serverade en nykokt körsbärssylt smaksatt med lakrispulver till. Jag hällde alltså inte över någon körsbärsmarmelad. Finare tycker jag och lättare att spara det som blir över. Smaken med lakris lyfte det hela ännu en nivå tycker jag. /Lisa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben