Körsbärscurd

En supergod curd som t.ex. passar till ostbricka eller smörgås eller som present

Ingredienser

  • 450 g urkärnade körsbär (ca 500g med kärnor)
  • Ca 1 dl kallt vatten
  • 2 stora ägg
  • 2½ dl socker
  • 50 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat
  • Instruktioner

    1. Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil. Låt svalna.
    2. Diska en burk och sätt den i ugnen på 100° C.
    3. Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Placera skålen i sjudande vattenbad och vispa med elvisp i ca 30 minuter, tills det tjocknar.
    4. Häll upp i burken och förslut.
    5. Jag lät kärnorna vara kvar i bären under kokningen och plockade bort dem vid passeringen, men det går säkert lika bra att kärna ur innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben