En supergod curd som t.ex. passar till ostbricka eller smörgås eller som present
Ingredienser
450 g urkärnade körsbär (ca 500g med kärnor)
Ca 1 dl kallt vatten
2 stora ägg
2½ dl socker
50 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat
Instruktioner
- Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil. Låt svalna.
- Diska en burk och sätt den i ugnen på 100° C.
- Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Placera skålen i sjudande vattenbad och vispa med elvisp i ca 30 minuter, tills det tjocknar.
- Häll upp i burken och förslut.
- Jag lät kärnorna vara kvar i bären under kokningen och plockade bort dem vid passeringen, men det går säkert lika bra att kärna ur innan.
Liknande recept
Kommentarer (0)