Körsbärsdalens biskvilängder
Biskvilängderna får en tänka på Körsbärsdalen i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta.
Ingredienser
Smörkräm
150 g smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk körsbärsessens
6-8 droppar röd hushållsfärg
Bottendeg
200 g valnötter
1 dl florsocker
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
4-5 droppar champagneessens
Glasyr
100 g blockchoklad
Instruktioner
- Vispa vitorna, blanda i resten. Rulla två längder (plåtens längd) platta till i önskad bredd.
- Grädda i 175° ca 10 min Rör ihop krämen, bred på de kalla längderna. Om du vill kan du ersätta essenser med Kir och Champagn för att ge kakorna mer vuxen smak. Ställ i kyl/frys för att stelna.
- Smält blockchoklad och bred på (eller pensla på).
- Skär i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)