Körsbärsdalens biskvilängder

Biskvilängderna får en tänka på Körsbärsdalen i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta.

Ingredienser

  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk körsbärsessens
  • 6-8 droppar röd hushållsfärg
  • Bottendeg
  • 200 g valnötter
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4-5 droppar champagneessens
  • Glasyr
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna, blanda i resten. Rulla två längder (plåtens längd) platta till i önskad bredd.
    2. Grädda i 175° ca 10 min Rör ihop krämen, bred på de kalla längderna. Om du vill kan du ersätta essenser med Kir och Champagn för att ge kakorna mer vuxen smak. Ställ i kyl/frys för att stelna.
    3. Smält blockchoklad och bred på (eller pensla på).
    4. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben