Kaka från Körsbärsdalen

Serverar: 1 portioner

Körsbärskaka är gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g urkärnade körsbär, ca 3½ dl
  • ½ dl farin
  • ½ dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ dl flagad mandel
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och socker i en bunke. Skiva i matfett och blanda i vatten. Nyp ihop till en deg och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, till en jämn botten samt ca 2 cm upp på kanten. Lägg körsbär i ett jämnt lager på pajbottnen.
    3. Rör ihop matfett och socker tills det blir poröst. Vispa i ägg och grädde. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Bred smeten över körsbären, strö över flagad mandel och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben