Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Såsen gör hela middagen!
lös upp den halva buljongtärningen i 1½ dl kokande vatten. Låt svalna. blanda havregrynen och potatismjöl i en bunke. häll över buljingen och låt svälla ca 10 minu. tillsätt lö, ägg,salt och peppar och rör om. Lägg i köttfärsen och arbeta färsen smidig. Forma färsen till små runda bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem sedan gyllenbruna. Låt eftersteka ca 3 minuter Skala och rotfrukterna. Skär allt i bitar. Koka upp vatttnet med buljongtärningen, lägg i rotsakerna och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Kör grönsakerna med buljongen till en puré i matberedare eller använd en mixerstav. Häll tillbaka purén i en kastrull. Rör ner grädden och låt koka några minuter till en lagom konsistens. Späd med buljong eller vatten om såsen blir för tjock. Smaka av.