Kötbullar med bacon

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Ett litet påhitt med det jag hade hemma.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • Tacokrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Häll ströbrödet i en bunke och häll sedan över vatten så det täcker, låt det stå och dra en liten stund.
    2. Skala och hacka löken i små bitar, klipp baconen i små bitar. Lägg köttfärsen i bunken med ströbrödet. Blanda i baconen, löken, pressa sedan i vitlöksklyftorna och tillsätt kryddorna, tillsist har du i äggen. Blanda sedan om tills allt ströbröd blandats in i köttfärsen.
    3. Rulla sedan köttfärsen till så stora köttbullar du vill ha tills all smet är slut. Lägg dom sedan i en smord långpannan och sätt in dom i mitten av ugnen. Vänd dom efter halva tiden.
    4. 200 grader i 40-45 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    susie_q 9 november 2009

    hej jag bara undrar hur många grader på ugnen och hur länge ska dom vara där? låter gott,ska jag verkligen prova.mvh susieq.

    Mamma0607 10 november 2009

    Hej :) Förlåt det glömde jag skriva dit men det ska vara 200 grader 40-45 minuter :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben