Köttfärscrêpes

Serverar: 4 portioner

En rätt till kvällsmyset. Gott med ett glas öl till crêpsen.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • Smör el margarin till stekning
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 rödlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1+1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 60 g alfa-alfagroddar
  • 2 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 2 dl riven ost
  • Servera med
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Crêpes: Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Stek lite tjockare pannkakor i smör, så att de håller ihop när de fylls. Det blir ca 8 pannkakor.
    2. Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt hackad lök och fräs ett par minuter. Rör i tomatpuré, tärnad tomat, pressad vitlök, groddar och crème fraiche och låt koka i 3 minuter.
    3. Krydda med salt och peppar och fördela fyllningar på pannkakorna. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.
    4. Lägg på tärnad tomat och strö över ost. Gratinera i 10 minuter i 250º. Servera med en bladad sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben